CeL: 2021 în cifre și fapte
Comunitate
Workshop: Competențe digitale pentru educație și cultură
- Vineri, 3 decembrie 2021
- 36 speakeri din România, Germania, Austria, Italia, Norvegia, Marea Britanie, SUA, Belgia, Grecia
- 1500+ participanți
Peste 1.500 de participanți au fost împreună online, vineri, 3 decembrie 2021, la cea de-a VI-a ediție a workshop-ului internațional dedicat 100% competențelor digitale în cultură, educație și nu numai. Evenimentul a înregistrat un real succes, cu un număr record de 36 de speakeri din Europa și SUA, experți europeni, cadre didactice din mediul universitar și preuniversitar, precum și studenți și elevi, dar și oameni de cultură și din domeniul industriilor creative. Ediția din acest a fost concentrată pe concepte precum competențe digitale, cultura digitală, realitate virtuală și augmentată, media experimentală, blockchain, (Digital Competences, Digital Culture, Blockchain, Augmented and Virtual Reality, Experimental Media) și a inclus studii de caz despre impactul mediului digital asupra culturii și educației în ultimul an.
Evenimentul a avut loc online și a fost transmis live, simultan pe platformele Zoom, Facebook și YouTube. Participarea a fost liberă, prezentările s-au desfășurat atât în română, cât și în engleză iar participanții au primit certificate digitale de participare. În premieră la ediția din acest an, participanții români au avut opțiunea de a asculta prezentările în engleză dublate în limba română cu ajutorul unui interpret live, asigurat de Centrul de ID/IFR și e-Learning UPT.
Conferința Internațională IAFeS NETTIES & Workshop de încheiere a DigiCulture Erasmus+ a avut loc vineri, 23 iulie, atât în sala Auditorium, cât și online, pe platforma Zoom și live pe Facebook, înregistrând peste 200 de participanți – fizic și virtual.
Peste 500 de participanți fizic și virtual la Conferința Internațională IAFeS Netties & Workshop de încheiere a DigiCulture Erasmus+
- 22-23 iulie 2021
- 17 prezentatori din România, Austria, Danemarca, Italia, Suedia, Grecia
- 500+ participanți
Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia împreună cu Asociația Internațională IAFeS și Fundația Triade au organizat, în perioada 22-23 iulie 2021 Conferința Internațională IAFeS NETTIES & Workshop de încheiere a DigiCulture Erasmus+. Evenimentul a adunat peste 500 de participanți atât fizic, în sala Auditorium a Centrului de Conferințe UPT, cât și virtual, prin Zoom și Facebook.
Workshop Virtual Proiectul și Cursurile DigiCulture
Deschiderea conferinței a fost precedată de workshop-ul virtual Proiectul și Cursurile DigiCulture, organizat de echipa DigiCulture Erasmus+ joi, 22 iulie și în cadrul căruia, peste 300 de participanți au descoperit pe platforma Zoom și live, pe Facebook, cele 13 cursuri DigiCulture, precum și certificatele digitale deschise acordate în urma completării acestora, prezentate de partenerii internaționali ai proiectului. Deschiderea oficială a Conferinței Internaționale IAFeS NETTIES & Workshop de încheiere a DigiCulture Erasmus+, a avut loc joi, 22 iulie 2021 la Fundația Triade, în prezența a peste 50 de participanți, ocazie cu care echipa Centrului Multimedia a sărbătorit 25 de ani de Centrul de Cercetare în Multimedia în cadrul Universității Politehnica Timișoara.
Conferința Internațională IAFeS NETTIES & Workshop de încheiere a DigiCulture Erasmus+ a avut loc vineri, 23 iulie, atât în sala Auditorium, cât și online, pe platforma Zoom și live pe Facebook, înregistrând peste 200 de participanți – fizic și virtual.
Workshop Internațional Educația deschisă în timpul pandemiei
- Miercuri, 3 martie 2021
- 16 speakeri din România, Austria, Croația, Marea Britanie, Turcia
- 1100+ participanți
16 speakeri de nivel internațional au prezentat, miercuri 3 martie 2021, ultimele noutăți legate de educația deschisă în România și UE în cadrul celei de-a VIII-a ediții a workshop-ului Educația deschisă în timpul pandemiei, organizat în cadrul evenimentului global Săptămâna Educației Deschise 2021.
2021 a adus o ediție extrem de diversificată a vorbitorilor, cu un foarte bun echilibru de gen, cu tineri cercetători plini de entuziasm dar și profesori cu ani de experiență în spate, cu opinii ale studenților dar și perspectiva factorilor decizionali, cu invitați din alte universități timișorene dar și din țară, cu foarte mulți invitați internaționali prezentând atât perspectiva didactică, dar și pe cea organizațională, cu domenii inginerești diverse, totul însoțit de pasiunea evidentă pentru educația deschisă.
Peste 1.100 de participanți au fost online în cadrul unei sesiuni interactive, transmisă live, simultan pe Zoom, 6 pagini de Facebook și canalul de YouTube al CeL. Printre participanți s-au numărat atât cadre didactice, cât și studenți, actori din domeniul culturii și a domeniilor creative, traineri în IT sau din cadrul departamentelor de resurse umane. Aceștia au transmis zeci de întrebări prezentatorilor și au adresat sute de mesaje și gânduri de mulțumiri și felicitări, prezentatorilor și organizatorilor.
Participarea a fost gratuită, prezentările s-au desfășurat în Română și Engleză, online, iar participanții au primit OEW – UPT Open Badges (Certificate digitale deschise).
Evenimente Comunitate
Echipele CeL și CM la Noaptea Cercetătorilor de la Muzeul UPT, prezentând sutelor de vizitatori aplicații educaționale și de cultură experimentate cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație, dar și cursuri de competențe digitale gratuite și proiecte internaționale de interes pentru comunitate.
Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de e-Learning și Centrul Multimedia au participat, în perioada 27-29 august la expoziția Tech World organizată la Aerodromul Cioca în cadrul Flight Festival 2021. Standul UPT a atras interesul a peste 1.000 de participanți, care au avut ocazia să experimenteze timp de trei zile cu tehnologiile viitorului prin echipamentele de ultimă generație puse la dispoziție de către echipele CeL, CM, dar și din cadrul Muzeului Tehnic UPT. Aceștia au avut ocazia să descopere o serie de cursuri și aplicații educaționale, culturale și web, dar și mobile și de realitate augmentată, virtuală și mixtă – dezvoltate în cadrul proiectelor naționale și internaționale implementate de UPT.
Diana Andone, directorul Centrului de e-Learning le-a vorbit marți, 16 noiembrie 2021, participanților din cadrul ViP EDU despre eco-sistemul de educație digitală care a pornit acum mai bine de 20 de ani în Universitatea Politehnica Timișoara, având la bază o strategie cu obiective clare, dezvoltată în trei etape: digitizare – digitalizare – transformare digitală.În cadrul prezentării Educația digitală în UPT, dr. Diana Andone le-a vorbit elevilor despre beneficiile de care se pot bucura ca viitori studenți ai Politehnicii.Printre subiectele discutate s-au numărat platforma Unicampus, programele de învățământ ID și IFR, resursele educaționale deschise, Campusul Virtual UPT, experiența webinariilor Împreună online și numeroasele proiecte prin care studenții UPT pot deveni co-creatori ai resurselor digitale și pot experimenta utilizarea și integrarea elementelor digitale, a aplicațiilor web, mobile, de realitate virtuală și augmentată (AR & VR) în educație, cultură și patrimoniu.
Universitatea Politehnica Timișoara, reprezentată prin CeL, la seminarul online Relații culturale internaționale în mijlocul transformării digitale, organizat de More Europe – external cultural relations în 10 Mai 2021, printr-o prezentare despre Digital Skills and Literacy susținută de colegul nostru, Șl.Dr.Ing. Vlad Mihăescu.
Scopul principal al webinarului a fost o discuție aprofundată și un schimb de idei, dar și experiențe legate de repercusiunile schimbării digitale asupra relațiilor culturale internaționale. Un rezultat secundar al acestui webinar a fost un raport cuprinzător, precum și recomandări care să fie împărtășite cu actorii interesați de schimburi culturale digitale semnificative și durabile.
Conferința Women in Data Science Central and Eastern Europe / Femeile în știință din Europa Centrală și de Est (WiDs CEE) a adus în prim-plan femei remarcabile din Europa Centrală și de Est care desfășoară activități de promovare si utilizare a datelor în știința, în industrie, guvern, universități și societatea civilă.
Dr. Diana Andone, directorul CeL – UPT a fost unul dintre speakerii evenimentului, cu o prezentare intitulată Impactul datelor în industriile creative și a vorbit despre proiectele în care este puternic implicată , alături de echipă și parteneri, printre care DigiCulture, Muzeul Jecza, Spotlight Heritage Timișoara, Digital și Data Timișoara 2023
WiDS CEE este un eveniment virtual independent organizat pentru prima dată ca eveniment regional de către ambasadorii WiDS din Ungaria, România, Austria, Croația, Serbia, Slovenia și Bosnia și Herțegovina, care a coincide cu evenimentul anual Women in Data Science (WiDS), organizat la nivel mondial de către Universitatea Stanford – care are ca scop inspirarea și educarea oamenilor de știință din întreaga lume.
Lansate în 2020 ca un răspuns de solidaritate la adresa cadrelor didactice, studenților și tuturor celor implicați în procesul educațional și nevoiți să se adapteze la predatul în online, Webinariile practice Împreună Online au continuat și de-a lungul anului 2021, cu 12 ediții care au adunat peste 6.000 de participanți pe platformele Zoom, Facebook și YouTube.
Webinar #impreunaonline: Proiectul și Cursurile DigiCulture
Workshop-ul virtual Împreună Online – Proiectul și Cursurile DigiCulture a fost organizat de echipele Centrului ID/IFR și e-Learning și Centrului Multimedia, împreună cu partenerii proiectului DigiCulture Erasmus+ joi, 22 iulie, ca parte din evenimentul Conferința Internațională IAFeS NETTIES & Workshop de încheiere a DigiCulture Erasmus+. În cadrul webinarului de tip workshop, peste 300 de participanți au descoperit pe platforma Zoom și live, pe Facebook, cele 13 cursuri DigiCulture, precum și certificatele digitale deschise acordate în urma completării acestora, prezentate de partenerii internaționali ai proiectului. Workshop-ul a avut loc în limba română iar participanții au primit certificate digitale deschise Împreună Online, exprimându-și totodată entuziasmul pentru a se înrola în cursurile DigiCulture Erasmus+.
Webinar #impreunaonline: Comunicarea în știință- Cum să câștigi FameLab 2021- Science for a better future
Ediția #28 a seriei de webinarii Împreună Online a fost dedicată tinerilor cercetători și pasionaților de știință care se pregătesc pentru participarea la competiția FameLab 2021 – Science for a better future. Foștii concurenți și campioni ai comeptiției FameLab România, precum și membrii ai juriului de la preselecția regională, alături de experți în comunicare au oferit recomandări și sfaturi celor care se pregătesc pentru participarea la una din cele mai mari competiții de comunicare a științei din lume.
Webinar #impreunaonline: Un an de educație în pandemie – experiența universităților, ediția#26
Cadrele didactice de la facultățile de Arhitectură și Urbanism, Construcții și Electrotehnică și Electroenergetică au discutat experiențele unui an de educație în pandemie, atât experiențele pozitive, cât și cele negative și au răspuns la întrebări. Prezentatorii au vorbit despre diferite expertize care au la bază predarea în online, despre propriile incertitudini datorate schimbării, dar și despre inovațiile în noua structură digitală educațională, expunând modalitățile de adaptare la noua infrastructură și metodele de lucru folosite în online și totodată, oferind participanților multe exemple practice, experiențe, sfaturi și informații valoroase pentru această perioadă.
Webinar #impreunaonline: Un an de educație în pandemie
La un an de la debutul „distanțării sociale” a educației, în cadrul ediției #24 a webinariilor Împreună Online – rectorii celor patru mari universități din Timișoara, alături de inspectorul școlar general din Timiș au vorbit despre experiențele unui an de educație în pandemie și au răspuns la întrebări, într-o sesiune interactivă, moderată de directorul Centrul de e-Learning UPT, dr. ing. Diana Andone. O ediție cu conținut important pentru învățământul actual, în special pentru cele patru mari universități din Timișoara, cu sute de participanți în Zoom și mii de vizualizări pe paginile de Facebook și YouTube, unde evenimentul a fost transmis în direct, cu zeci de întrebări, dintre care cele mai presante pentru perioada ce va urma, opinii și mesaje de mulțumire, și, sperăm noi, informații care vor contribui buna desfășurare a educației în continuare, fie în regim hibrid, sau online.
Webinar #impreunaonline: Redeschiderea școlilor și provocările din învățământul preuniversitar pentru semestrul al II-lea
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș, împreună cu cei ai Direcției de Sănătate Publică Timiș, dar și actori implicați în domeniul educației și al sănătății au oferit răspunsuri despre scenariile de funcționare în școli și tranzițiile dintre acestea în cadrul unei sesiuni informative și interactive cu sute de persoane prezente, adresată atât părinților cu copii în ciclurile preșcolar sau primar, cât și cadrelor didactice din mediul urban și rural.
Webinar #impreunaonline: Vaccinarea anti-COVID pe înțelesul tuturor. De ce ne vaccinăm?
Prima ediție a webinariilor Împreună Online din 2021 a fost dedicată unei sesiuni interactive cu informații și răspunsuri despre Campania de Vaccinare. În cadrul ediției nr. XIX a webinariilor Împreună Online, specialiștii de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara au stat la dispoziția participanților cu răspunsuri și informații actualizate legate de vaccin și procesul de vaccinare și riscurile asociate cu acesta.
Webinar #impreunaonline: Un an de educație în pandemie - experiența studenților
Studenții de la facultățile de Automatică și Calculatoare, Arhitectură, Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Mecanică, Științe ale Comunicării și de la Facultatea de Chimie și Inginerie Industrială au discutat experiențele unui an de educație în pandemie și au expus propriile mărturisiri privind atât experiențele pozitive, cât și cele negative întâmpinate în online – experiențele din domeniul comunicării, arhitecturii, până la domeniul științelor experimentale și tehnologiilor informaționale, mecanicii sau ingineriei, cu răspunsuri la numeroase curiozități ale participanților. Cuvintele de încheiere ale studenților au fost: dedicare, progres, conexiune, adaptare, eficiență, ambiție și schimbare.
Webinar #impreunaonline: Un an de educație în pandemie – experiența universităților, #ediția27
Ediția #27 a seriei de webinarii Împreună Online a adus pe ecrane cadrele didactice din universități, care ne-au împărtășit experiențele transpunerii predatului în online, de la uneltele și tehnologiile folosite și până la activitățile și proiectele desfășurate cu studenții la clasă în ultimul an – un an de educație în timpul pandemiei. Prezentatorii ediției #27 a seriei de webinarii Împreună Online au fost cadre didactice din Universitatea Politehnica Timișoara cu activități de predare în diverse domenii de specializare, care au împărtășit participanților diverse metode folosite în această perioadă, de la adaptarea cursurilor din modelul clasic în online, uneltele de lucru folosite, activitățile interactive realizate și eficiente pentru păstrarea atenției studenților în online, dar și metodele de lucru inovative utilizate pentru examinarea cât mai eficientă a acestora, resursele educaționale deschise oferite și multe alte componente din experiența aplicativă proprie.
Webinar #impreunaonline: Un an de educație în pandemie – experiența universităților, ediția#25
Cadrele didactice de la facultățile de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Automatică și Calculatoare și Mecanică au vorbit atât despre experiențele pozitive, cât și despre cele negative din ultimul an și au răspuns la întrebările participanților, într-o sesiune interactiv
Webinar #impreunaonline: De la dosariadă, la un proces democratic de evaluare a dezvoltării instituționale a școlilor
Grupul de lucru pentru educație Timiș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Institutul Intercultural și Centrul de e-Learning UPT, au organizat o dezbatere online privind Ghidul pentru evaluarea internă și externă a dezvoltării instituționale, lansat spre consultare publică de ARACIP. Au participat atât persoane din categoriile cărora li se adresează direct ghidul (în special directorii unităților de învățământ preuniversitar și membrii comisiilor de evaluare și asigurare a calității (CEAC) din unitățile de învățământ preuniversitar), cât și categoriile de personal din sistemul de educație, părinți, elevi și alte persoane interesate să susțină îmbunătățirea calității educației.
Webinar #impreunaonline: Ziua Internațională a fetelor și femeilor în STEM
Ediția #21 a fost dedicată Zilei Internaționale a fetelor și femeilor în STEM (United Nations International Day of Women and Girls in Science – 11 februarie), pentru a celebra fetele și femeile în știință, dar și pentru a onora cu această ocazie contribuția crescândă a femeilor in știință, în domeniile tehnice și, de asemenea, de a împărtăși povești personale și surse de inspirație pentru educație și o cariera in STEM, alături de cei peste 1.500 de participanți care ne-au fost alături, atât pe platforma Zoom, cât și live, pe paginile de Facebook ale CeL, CM și UPT.
Webinar #impreunaonline: Povești digitale în Muzeul Jecza
În cadrul celei de-a XX-a ediții a webinariilor din seria Împreună Online, partenerii proiectului Colecția digitală de sculptură – Fundația Interart Triade și Universitatea Politehnica, prin colectivul Centrului Multimedia și al Centrului de eLearning, condus Galeria Jecza, prin Andrei Petru Jecza le-au prezentat celor peste 300 de participanți Muzeul Jecza, prin „poveștile digitale” ale sculpturilor (digital storytelling), de la prezentarea drumului creativ, pornind de la idee – concept – schiță – matriță și până la lucrarea finală, dar și pagina web cu elemente de imagini 2D, imagini de realitate augmentată, tururile virtuale pentru vizualizarea operelor de artă și, totodată, colecția digitală a 100 de sculpturi Peter Jecza.
CeL în comunitatea internațională
Diana Andone - premiul pentru Excelență în Leadership Educațional IEEE Education Society
Premiul „Distinguished Chapter Leadership” al IEEE Education Society a fost acordat în 2021 directorului Centrului de ID/IFR și eLearning al Universității Politehnica Timișoara – dr. Diana Andone – pentru promovarea și implementarea activităților de e-learning, dar și pentru contribuțiile inovatoare în educația digitală și promovarea în România a Asociației IEEE. Distincția este acordată anual membrilor care, pe o perioadă susținută de timp, au adus o contribuție excepțională în educație la nivel internațional. Factorii în baza cărora s-a acordat distincția au fost rolurile de conducere și calitatea conducerii, care au oferit o contribuție inovatoare, inventivă și/sau importantă unui capitol local al IEEE Education Society pe o perioadă susținută de timp. În justificarea premiului, IEEE Education Society a menționat seria de lucrări și contribuții la dezvoltarea de politici, metode și resurse de educație digitală, în special pentru îmbunătățirea calității educației în știință, tehnologie, inginerie, promovarea educației deschise și a influențării educației pentru zeci de mii de educatori și tineri în România și Europa.
CeL la EDEN Open Education Week 2021
Webinar EDEN NAP - Cursuri educaționale online pe teme culturale – ajutând sectorul industriilor creative să se reinventeze în timpul unei crize Organizat în cadrul EDEN Open Education Week 2021, în perioada 1-5 martie 2021, webinarul a făcut parte dintr-o serie de 6 webinarii organizate zilnic de către EDEN Europe și partenerii săi. Au fost prezentate tendințele pedagogice inovatoare ale MOOC-urilor create pe tema patrimoniului cultural digital, prin studii de caz care să demonstreze modul în care aceste cursuri sunt create pentru a avea o interacțiune mai bună cu studenții de la distanță în moduri sincrone și asincrone. Webinarul a fost moderat de ș.l. dr. ing. Vlad Mihăescu iar printre prezentatori s-a numărat dr. ing. Diana Andone, directorul CeL. Video
Webinar Livrând, la datorie! Cum a susținut tehnologia educația online și la distanță, în timpul și după pandemie
Șl.dr.ing. Andrei Ternauciuc – speaker al evenimentului, a vorbit despre ce a însemnat pentru echipa tehnică a Universității Politehnica Timișoara să transfere în online întreaga tehnologie de bază, robustă și scalabilă ce se afla în acel moment în Universitate, provocările întâmpinate în accelerarea tranziției către digital și cum au răspuns la cerințele personalului didactic în timpul pandemiei. Andrei le-a vorbit participanților despre cum vede viitorul educațional online după această perioadă, incluzând exemple clare și practice ale transformării digitale a Universității, ceea ce a fost dezvoltat în ultimii doi ani, atât de echipa tehnică, cât și de studenții co-creatori de OERs și cum va continua această dezvoltare și după pandemie.
Webinar Practici în educația digitală pentru universități
Dr. Diana Andone a prezentat câteva dintre cele mai recente tendințe în educația digitală și perspectivele de viitor ale educației online și la distanță, incluzând exemple practice ale transformării digitale a Universității Politehnica Timișoara, cele mai bune practici utilizate și expertiza în educația online și la distanță experimentată și utilizată intens în ultimii doi ani în Universitate. În cadrul sesiunii moderată de către ș.l. dr. ing. Vlad Mihăescu – Președinte EDEN NAP SC, Diana Andone, directorul CeL a subliniat modul în care pandemia a reprezentat pentru multe universități din întreaga lume, o provocare în modelarea educației actuale și a educației viitoare și cum putem valorifica pe deplin potențialul noilor modele de învățământ online și la distanță.
Keynote Speakers la 2021 China-CEEC Smart Education Forum 2021, 20 Decembrie 2021
Organizat pentru a 2a de China-CEEC Higher Education Institutions Consortium (CCHEIC) și de Beijing Normal University, Dr. Diana Andone, Conf. prof. Gabriela Grosseck și Prof. Dr. Carmen Holotescu au avut o prezentare pe tema” Perspective asupra educației inteligente în România”.
Diana Andone a primit distincția EDEN Senior Fellow Award
Dr. ing. Diana Andone, directorul Centrului de e-Learning al Universității Politehnica Timișoara a primit distincția EDEN Senior Fellow Award, unul din cele mai prestigioase premii anuale ale comunității EDEN, ca „recunoaștere a contribuției la dezvoltarea învățământului deschis, la distanță și e-learning în Europa și pentru un angajament și sprijin valoros pentru evoluția și progresul EDEN”. Distincția a fost acordată luni, 21 iunie 2021, de către președintele EDEN, Sandra Kučina Softić, în cadrul Ceremoniei de deschidere a Conferinței anuale virtuale EDEN 2021, găzduită de UNED - Universidad Nacional de Educación a Distancia, Madrid. În anunțul oficial al EDEN se precizează: „În deceniile de afiliere la EDEN în diferite roluri și capacități, ea (n.a. Diana Andone) ne-a îmbogățit conferințele prin nenumărate lucrări, ateliere, webinarii și cursuri […] A fost motorul modernizării comunicării Asociației, atât în aplicarea tehnologiilor de vârf, cât și în construirea unui sistem contemporan de fluxuri de informații. În calitate de gazdă a seriei de Webinarii EDEN în perioada COVID și a primei conferințe anuale virtuale EDEN, prin intermediul UPT, a contribuit la stabilirea bazelor unei noi culturi pentru EDEN în organizația de evenimente online și virtuale”.
CeL UPT la Asociația Universităților Europene, Grupul Tematic de Învățare și Predare „Strategie și cultură organizațională” în învățarea și predarea îmbunătățite digital DELT
O reflecție strategică asupra digitalizării la nivel european are loc anual în cadrul evenimentului „Asociația Universităților Europene, Grupul Tematic de Învățare și Predare „Strategie și cultură organizațională” în învățarea și predarea îmbunătățite digital DELT”, având grupuri tematice de învățare și predare (TPG) EUA.
Aceste evenimente oferă conducerii universitare o oportunitate de a face schimb și de a crea rețele și de a discuta probleme tematice în învățare și predare. Fiecare TPG reunește participanți din 10 instituții de învățământ superior, care vor lucra în comun la tema aleasă în perioada martie 2021 – februarie 2022, prezidați de unul dintre participanți și sprijiniți de doi coordonatori din OT. Lista instituțiilor participante poate fi găsită aici:
Forumul European de Învățare și Predare 2022 https://eua.eu/images/List_member_TPGs.pdf
Raportul Grupului Tematic de Învățare și Predare „Strategie și cultură organizațională” se poate descarca de aici:
https://eua.eu/resources/publications/1010:strategy-and-organisational-culture-group-report.html
CeL la European Online and Distance Learning Week 2021
CeL a fost prezent și în acest an la 2021 European Online and Distance Learning Week (EODLW), organizat de Asociația EDEN în două sesiuni.
Keynote speakers la Moodle MOOT Italia 2021
Dr. ing. Diana Andone și Șl. dr. ing. Andrei Ternauciuc din echipa CeL UPT au fost speakeri la Moodle MOOT - Italia 202, eveniment organizat în orașul Torino, între 2-4 decembrie 2021 de Universitatea din Torino. Prezenți în calitate de ”keynote speakers”, aceștia au susținut o prezentare pe tema „Micro Credentials and Open Certificates in UPT Digital Education Ecosystem”, în prezența a peste 150 de persoane, atât fizic, dar și virtual.
Speaker la Global Smart Education Conference August 18-20 , 2021
În prezent, pe măsură ce tehnologiile emergente, precum Inteligența Artificială, Big Data, 5G, VR/AR/MR și Internetul Lucrurilor, se integrează fără precedent cu alte tehnologii, societatea umană se apropie de pragul unei noi runde de transformare. În această situație, societatea inteligentă, ca model social mai avansat în comparație cu societatea agricolă, societatea industrială și societatea informațională, ar putea să apară în curând. Această tendință va transforma fundamental modul în care trăim, lucrăm și învățăm. Co-crearea și partajarea pot deveni o nouă serie de caracteristici încorporate în viața oamenilor. Dr. Diana Andone directorul CeL UPT a fost speaker în cadrul evenimentului global Global Smart Education.Aceasta a susținut o prezentare intitulată „ Renewable Assignments as Open Education Practices for Students”/„Sarcini reutilizabile ca practici educaționale deschise pentru studenți”
Vizite
Autoritatea pentru Digitalizarea României
O delegație a Autorității pentru Digitalizarea României condusă de președintele Octavian Oprea a vizitat Centrul de ID/IFR și e-Learning UPT în 21 octombrie 2021, având ca obiectiv discuții legate de oportunități de colaborare cu Centrul de eLearning (CeL) și Centrul Multimedia (CM) – parte din Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a Universității.
În cadrul întâlnirii, echipele Centrului de ID/IFR și eLearning și a Centrului Multimedia din cadrul UPT au prezentat infrastructura modernă dedicată educației digitale integrată, dezvoltată și actualizată în ultimul deceniu, arătând vizitatorilor cum platforma online a fost constant modificată și îmbunătățită, dispunând în prezent de aplicații mobile și ghiduri complete de utilizare.
Contact
Ne găsiți online la
elearning.upt.ro
contact@elearning.upt.ro
Misiune
Învață oricând, oriunde, oricum, în ritmul tău propriu!
Unde ne găsiți
Bl. Vasile Parvan, Nr. 2 B, Etaj IV Timisoara, Romania